3B 2017

Universele communicatieschakel in het BIM-proces

Release 2017 3B Werkmethodiek voor Autodesk Revit biedt veel nieuwe tools

3B , de Autodesk Revit-applicatie van ICN Solutions, wordt continu aangepast aan de eisen van de Nederlandse bouwpraktijk en de wensen van de gebruikers. Ook binnen de nieuwe release zijn opnieuw veel bestaande tools nog verder geperfectioneerd of aangepast. Daarnaast is 3B uitgebreid met een aantal nieuwe tools die het werken met Autodesk Revit nog effectiever maken.

 

In de afgelopen zeven jaar heeft 3B steeds meer vaste voet aan de grond gekregen in de Nederlandse bouwwereld. Voor Revit-gebruikers biedt deze applicatie belangrijke voordelen: vele efficiënte tools zorgen voor minder ontwerpuren en beperking van faalkosten. De applicatie is snel te leren, waardoor de opstartkosten minimaal zijn. Automatisering van handmatige handelingen levert een aanzienlijke tijdbesparing op. Doordat het werkproces wordt versneld, verdient 3B zichzelf snel terug en staat garant voor een hoge ROI. De bibliotheek met een specifieke omschrijving van meer dan 3.000 Families voor Autodesk Revit vereenvoudigt een eenduidige communicatie tussen bouwpartners. 3B is ook uniek doordat het de enige tweetalige Revit-applicatie is, met naast een Engelse ook een volledig Nederlandstalige handleiding en Nederlandstalige uitleg van alle Families.

Mogelijkheden sterk uitgebreid

3B is uitgebreid met een aantal handige nieuwe tools, met name: 3B Betonstempel maken, 3B Bouwlaag, 3B Navisworks clashes, 3B Reference manager, 3B Sheets print en 3B Palenplan (vernieuwd vanaf Autodesk Revit 2016). Daarnaast zijn de mogelijkheden van een aantal bestaande tools nog verder uitgebreid. Tot deze geperfectioneerde tools behoren met name 3B Zoekfunctie, 3B Instellingen, 3B Algemene werking, 3B Toon logfile, 3B Elementenselectie, 3B Ruimte afwerking, 3B Schedule exporter, 3B Sheet duplicate en 3B Model checker.

Communicatie met andersoortige software

3B is ook dé applicatie om te 'BIMmen', zelfs wanneer niet alle partners over de benodigde software beschikken. Diverse geavanceerde tools maken het mogelijk om vanuit Autodesk Revit te communiceren met andersoortige software van externe bouwpartners. Dit is zeer bevorderlijk voor een feilloze onderlinge communicatie en dus ook voor een efficiënt verloop van het bouwproces. Voor zowel architecten, bouwkundig modelleurs, constructeurs, aannemers, installateurs als gebouwbeheerders is 3B daardoor een onmisbare schakel in het BIM-proces. Zeker met gebruikmaking van de nieuwe release is daarmee een efficiënter ontwerp- en bouwproces verzekerd.