ROI button 0

Revit en 3B Tips & Tricks

Autodesk Revit maakt het mogelijk om met Transfer Project Standards elementen vanuit een andere file over te halen . Het nadeel van deze werkwijze is dat, zodra u één of een aantal elementen van een bepaalde categorie uit een ander bestand nodig hebt, u alle elementen van die categorie binnen moet halen om vervolgens het type-element te kunnen gebruiken wat u nodig heeft. U zult na deze handeling handmatig veel elementen moeten verwijderen en het model moeten opschonen.

Met 3B Style manager is dit probleem verleden tijd!

01 style managerZorg ervoor dat het project waarin u de elementen wilt laden opgeslagen en afgesloten is. Open vervolgens een bestand waaruit u elementen wilt overhalen. In dit voorbeeld openen we het bestand met wanden. Start vervolgens de 3B Style manager op. Aan de linkerkant van het dialoogscherm kunnen eventueel nog meer bestanden worden geopend zodat u daar ook elementen uit kunt halen. Door op de plusjes te klikken worden de categorieën zichtbaar. Zo selecteert men een categorie. In de middelste kolom worden nu de elementen van de gekozen categorie getoond en kunnen deze worden toegevoegd aan de lijst die zich aan de rechterkant van het scherm bevindt. In onderstaand voorbeeld heb ik uit het bestand wanden.rte de categorie Walls geselecteerd (punt 1). In de middelste kolom is aangegeven dat Wand_1 en Wand_3 toegevoegd mogen worden aan de lijst met de te kopiëren elementen (punt 2). Daarna is het project geopend waarin we de elementen willen laden (punt 3). Door vervolgens op OK te klikken worden alle elementen keurig aan het project toegevoegd (punt 4).

 

02 style manager


Met de 3B Style manager is het dus niet meer noodzakelijk om alles in uw template aan te maken. U kunt uw project gaan samenstellen en precies dat binnenhalen wat nodig is. Het project blijft daardoor schoon en zal geen overbodige elementen bevatten! 

Download Tip & Trick in PDF formaat

 • "De IFC export tool in 3B is echt fantastisch !"

  Aijlon

 • Unibouw

  "Klaar voor een toekomst met BIM, voor deze integratie was de 3B Werkmethodiek onmisbaar"

  Unibouw

 • Ajilon Professionals

  "3B Werkmethodiek een waardevol stuk gereedschap dat bijdraagt aan een efficiënt en beter BIM proces!"

  Ajilon Professionals

 • Braaksma en Roos Architectenbureau

  "Een uiterst waardevolle partner in het ontdekken en benutten van kansen die liggen in de wereld van BIM"

  Braaksma & Roos Architectenbureau

 • "3B Werkmethodiek versnelt het totale werkproces"

  GeO Architecten

 • Leenders Architecten

  "De 3B Werkmethodiek voor Autodesk Revit maakt virtueel bouwen tot werkelijkheid"

  Leenders Architecten

 • "De synchronise and add revisions in revit is buitengewoon geweldig !"

  Toba